Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тази вечер Лудогорец и ЦСКА–София започват участието си в груповата фаза на Лига Европа

[post-views]
Лацио – Севиля е дербито в жребия на Лига Европа

EUROPE LEAGUEДовечера от 22:00 часа Лудогорец посреща Антверп в първия си мач от група „J“ ДЖЕЙ на Лига Европа. Разградчани стартираха сезона с амбицията да влязат в Шампионската лига, но бяха отстранени от датския Мидтиланд на Божидар Краев. „Орлите“ обаче продължиха във втория по сила европейски турнир, където се справиха с Динамо (Брест) и си осигуриха място в груповата фаза. 
Предвид скъпата селекция и резултатите от предишните години, Лудогорец не може да има друг цел освен класиране за директните елиминации. Големият фаворит в групата е Тотнъм, но ЛАСК (Линц) и Антверп не изглеждат като непреодолими съперници. За българския тим ще е важно да стартира с победа, защото в следващия кръг гостува в Автрия, а после идват двата мача с Тотнъм. Лудогорец посреща Антверп от 22.00 часа в първия си мач от група „J“ ДЖЕЙ на Лига Европа.

ЦСКА-София започва участието си в груповата фаза на Лига Европа с домакинство на румънския първенец ЧФР Клуж. Двубоят е тази вечер от 19:55 часа на националния стадион „Васил Левски“, а по трибуните ще могат да присъстват около 13 000 привърженици на „червените“. Отборът не беше достигал до групите на втория по сила европейски турнир цели 10 години и ентусиазмът сред феновете е огромен. Това е и причината те да не реагират остро срещу серията от 5 мача без победа в първенството.
Останалите съперници на ЦСКА-София в група „А“ са Рома и Йънг Бойс, но всички в тима са единодушни, че най-важен е първият мач. Евентуален успех днес не само ще донесе много радост на „червена“ България, но ще налее още средства в клубната каса и ще потвърди амбициите на отбора да преследва едно от първите две места в групата. Ако „армейците“ спечелят, това ще е първи случай от 1989 година насам, в който отборът постига 5 поредни победи в Европа. 
 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани