Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Париж към французите в мюсюлманските държави: Бъдете внимателни

[post-views]
Макрон ще помага на Зеленски с тежко въоръжение

MakronФранция предупреди гражданите си в Мюсюлманските държави да бъдат внимателни и да стоят далеч от масови протести срещу карикатурите на пророка Мохамед, довели до убийството на учителя Самюел Пати. Френските граждани са насърчавани да бъдат изключително бдителни, особено при пътуване и на места, които често са посещавани от туристи и чужденци.

Министерството на външните работи на Франция излезе с предупреждение към френските граждани в Индонезия, Бангладеш, Ирак и Мавритания. Ведомството ги съветва да бъдат изключително предпазливи, да стоят настрана от протести и да избягват публични събирания. Френското посолство в Турция излезе с подобен съвет към французите.

Това стана няколко дни след като френският президент Еманюел Макрон защити свободното публикуване на религиозни карикатури във Франция, което доведе до бойкот в арабски и други мюсюлмански държави на френски стоки и до остри нападки от президента Реджеп Ердоган.

На фона на призиви за бдителност, нараства гнева сред мюсюлманите срещу държавния глава Макрон. Множество демонстранти се събраха в пакистанската столица Карачи. Те носеха трансперанти с лозунги ,,Обичам пророка Мохамед“, след което демонстративно изгаряха френския флаг, с лика на френския президент.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани