Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Полският президент отстъпва от позицията си за абортите

[post-views]

polsha_prezident_dudaПрезидентът на Полша Анджей Дуда отстъпва от позицията си по темата за абортите. След 7 дни на масови протести, Дуда заяви, че жените би трябвало да имат правото да прекъснат бременността си, в случай на увреждания на плода, предаде Асошиейтед прес.

В радио интервю президентът Дуда заяви: „Не може законът да изисква подобен героизъм от една жена“. Изявлението му е в рязък контраст с първоначалната му реакция миналата седмица, когато той приветства съдебното решение и подчерта, че е против аборта, дори в случай на необратимо увреждане на плода.

Полска медия публикува изявления на дъщерята на президента Дуда, по темата за абортите. По думите й, цитирам,: ,,депутатите трябва възможно най-скоро да намерят разумно и компромисно решение, за да сложат край на настоящия спор, причинен от решението на съда“.  Припомням, че окончателното решение на Конституционния съд предвижда абортите да бъдат разрешени само в случаи на  кръвосмешение или ако има реална заплаха за живота на жената.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани