Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Дортмунд се спаси в края срещу Зенит, Брюж и Лацио завършиха  1:1

[post-views]

borusia_dortmundБорусия Дортмунд постигна трудна победа с 2:0 над руския Зенит у дома. Двубоят бе втори от Група F в Шампионската лига. Джейдън Санчо от дузпа и Ерлинг Холанд вкараха в края на мача. На „Сингнал Идуна Парк“ Борусия Дортмунд имаше предимство в голяма част от мача. Джейдън Санчо, Ерлинг Холанд и компания обаче така и не успяваха да вкарат положенията, които създават.  Мачът вървеше към 0:0, когато в 77-ата минута Марко Ройс бе повален в наказателното поле от Вячеслав Караваев. Джейдън Санчо вкара отсъдената дузпа и успокои Борусия. Второто попадение падна в продължението. Тогава след грешка в защитата на гостите, Холанд излезе сам срещу вратаря на Зенит и го преодоля за крайното 2:0.

В другия мач от групата Брюж и Лацио завършиха 1:1 в Белгия. Двете попадения паднаха през първото полувреме. Гостите от Италия вкараха в 14-ата минута. Чрез Корея, но домакините успяха да изравнят три минути преди почивката. Тогава Ванакен вкара от дузпа.

Така на първо място в групата е Лацио с 4 точки. Толкова има и Брюж. Трети е Борусия Дортумнд с 3, а на последното място с 0 точки е Зенит.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани