Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

ФК Краснодар (Русия) – Челси (Англия)  0:4

[post-views]
ФК Краснодар (Русия) – Челси (Англия)  0:4

chelsi-sauthemptonЧелси постигна категорична победа с 4:0 като гост на Краснодар в среща от Група Е на Шампионска лига пред погледа на Роман Абрамович. Милиардерът, който е собственик на лондонския клуб, бе уловен от телевизионните камери. Той бе заел своето място в ложите. За последно Абрамович изгледа на живо мач на Челси преди повече от година и половина. „Сините“ успяха да си осигурят минимален аванс преди почивката с гола на Калъм Хъдсън-Одой  в 37-ата минута. Кай Хавертц изведе Одой в ляво в пеналта и той шутира по диагонала. Вратарят Сафонов не се намеси добре и топката влетя в мрежата на ФК Краснодар.

В заключителния четвърт час от двубоя Тимо Вернер от дузпа, Хаким Зиеш и Кристиан Пулишич оформиха крайния резултат 4-0. Четвърт час преди края Челси получи втора дузпа, след като Александър Мартинович спря с ръка в пеналта удар на Кристиан Пулишич. Вернер изпълни безапелационно 11-метровия наказателен удар за 2:0.

В 79-ата минута Хаким Зиеш направи резултата класически с удар отблизо след асистенция от ляво на Вернер. В последната минута Пулишич оформи крайното 4:0 след подаване в пеналта от дясно на друга резерва Тами Ейбрахам.

В другата среща от Група „Е“ Севиля постигна ценна победа с 1:0 над Рен във втория мач между двата тима. Единственият гол за испанците бе дело на Люк Де Йонг в 56-ата минута.

Успехът изкачи Севиля на второ място в класирането с 4 точки, колкото има и Челси. Рен и Краснодар остават с една.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани