Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Aтентаторът от Виена е действал сам, седем от ранените са с опасност за живота

[post-views]
Виена след атентатите – полицията продължава да издирва предполагаеми нападатели

viena-teroristichen-akt (1)Атентаторът, убил четирима души при стрелба във Виена най-вероятно е действал сам, съобщиха от австрийската полиция. Ранените са 22-ма души, седмина са с опасност за живота.

Атентаторът, убил четирима души при стрелба във Виена се е опитал да се присъедини към така наречената Ислямска държава и най-вероятно е действал сам. Първоначално австрийските власти се опасяваха, че в атаката са замесени множество въоръжени лица, но вътрешният министър на страната заяви, че липсват доказателствата да е имало други нападатели.

Той добави, че са задържани 14 души, близки до заподозрения извършител, претърсени са 18 имота в и около австрийската столица. Междувременно в швейцарския град Цюрих са арестувани двама мъже на 18 и 24 години. От полицията предполагат, че са свързани с атентатора.

От австрийската полиция коригираха данните за броя на ранените – общо 22-ма души, след съобщенията от вчера за 15. От тях 7 души са с опасност за живота.

В изявление, канцлерът на Виена Себастиен Курс заяви, че това очевидно е ,,ислямистка‘‘ атака и допълни, че нападателите са мотивирани от омраза към австрийската демокрация и нейния начин на живот.

Реакция не закъсня и от т. нар.  Ислямска държава . В канала си в ,,Телеграм“, агенция на джихадистите ,,Амак‘‘ пое отговорност за атентата във Виена. Заедно със съобщението в „Телеграм“ се вижда снимка на мъж с брада за когото ,,Амак‘‘ твърди, че е нападнал хора във Виена с оръжия, преди да бъде убит от полицията. В публикацията не се предоставят доказателства.

 

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани