Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изборите в САЩ: Байдън увеличи преднината си, Тръмп твърди за измами

[post-views]
В предизборна реч Байдън обеща да „освободи Иран“

Biden_ USAСАЩ продължават да са в очакване на новината, кой ще е следващият президент на страната. Заради големия брой пуснати гласове по пощата крайният резултат се забави пореден ден. До този момент обаче кандидатът на демократите Джо Байдън продължава да увеличава преднината си пред Доналд Тръмп, който поднови твърденията си за изборни измами.

Според редица анализатори шансовете на Доналд Тръмп да спечели втори президентски мандат са много малки, дори нищожни.

Според последните предварителни данни, кандидатът на демократите и бивш вицепрезидент Джо Байдън продължава да увеличава преднината си.

През последните няколко часа Байдън успя да обърне резултата в своя полза в два ключови щата –Джорджия и Пенсилвания, които се смятаха за последния шанс на Тръмп да спечели битката за Белия дом.

Липсата на краен резултат, прибързаните твърдения на президента, че е победител, както и обвиненията му за измами по време на вота нажежиха страстите до червено.

Поредна нощ стотици симпатизанти на Тръмп се опитаха да прекратят с протести продължаващото броене на гласовете в редица щати за изхода от надпреварата като Аризона, Пенсилвания и Джорджия.

В демонстрацията в град Финикс се включиха въоръжени членове на крайно-дясното движение „Гордите момчета“, които се събраха пред един от избирателните центрове с искане за незабавно прекратяване на преброяването на  „невалидни гласове“. Неподплатено с доказателства твърдение, което малко по –рано направи и президентът Доналд Тръмп и изложи в първото си от дни официално обръщение към нацията.

Освен на улицата твърденията на Тръмп разпалиха страстите и сред политици, като някои влиятелни имена в републиканската партия се разграничиха от него.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани