Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

КОВИД-19: Протести срещу ограничениятa и мутация на вируса

[post-views]
Япония обмисля да предложи четвърта доза ковид ваксина на гражданите

koronavirusПротести срещу въведените карантинни ограничения в столиците Лондон и Любляна. В същото време Франция бележи рекорден брой на заразени с коронавирусна инфекция, а съседна Румъния се готви да въведе редица ограничения. На фона на това, Дания обяви специални рестрикции в северозападната част на страната, след като мутирала версия на вируса, свързана с ферми за норки беше открита у хора.

Няколкостотин души протестираха срещу второто затваряне в английската столица Лондон. Полицията се опита да разпръсне участниците в незаконния митинг, арестувани са над 100 демонстранти. Срещу въведените от словенските власти карантинни ограничения, няколко стотин души се събраха и в столицата Любляна. Протестиращите влязоха в сблъсък с органите на реда, а полицията използва специални средства и затвори улици, за да прекрати безредиците.

Междувременно френските здравни власти регистрираха рекорден брой на новозаразени за последното денонощие. Това е втори рекорд за последните четири дни. След удвояване на дневния брой на заболели от КОВИД-19, съседна Румъния се очаква да въведе от понеделник комендантски час и да затвори всички училища за месец. От началото на новата седмица магазините ще затварят в 21 ч., а хората не трябва да напускат домовете си от 23 ч. до 5 ч. сутринта.

Маските на открито стават задължителни на цялата територия на Румъния. Мутация на коронавирус, във ферми за норки в кралство Дания. Почти 280 000 жители в седем общини бяха помолени да не напускат своя регион и да си направят тест за коронавирус. Местният обществен транспорт е прекъснат, дистанционното се обучават всички ученици от пети до осми клас. Това е необходимо, тъй като мутиралият вирус носи със себе си риска да повлияе на ефективността на бъдещите ваксини, обясни датският премиер. Според здравните власти мутирала версия на коронавируса вече е намерена при 12 души в Северна Ютландия. Правителството разпореди да се убие цялата популация на норки в Дания. Засегнати са до 17 милиона животни, в 1140 развъдни ферми в страната. Според датските власти случаи на коронавирус вече са открити в повече от 200 ферми.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани