Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

КОВИД-19: Великобритания оглави първо място по смъртност в Европа

[post-views]
Броят на жертвите на КОВИД-19 в САЩ надхвърля 1 милион, според преброяване на Ройтерс

koronavirusЧерни антирекорди  на КОВИД-19. Великобритания оглави първото място в Европа по смъртни случаи, а Русия регистрира най-много починали от началото на пандемията. Украинският президент Володомир Зеленски е в болница, дни след като тест потвърди, че е заразен с КОВИД-19.

Сериозен ръст на жертви на коронавирус във Великобритания  за последното денонощие – смъртните случаи надхвърлиха 50 хиляди от началото на пандемията. Островът заема пето място по брой жертви в света, след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико.  Смъртността от КОВИД-19 в Русия също расте. По данни на оперативния щаб на страната случаите на починали от началото на пандемията са отбелязали пореден черен рекорд.

Притеснителна остава ситуацията във Франция и Германия, където случаите на заразени с коронавирус продължават да се увеличават.

Междувременно шведското правителство обяви, че планира да забрани продажбата на алкохол в баровете, ресторантите и нощните клубове след 22 ч., като част от усилията в борбата срещу коронавируса.

Нови изисквания за влизащи в страната обяви Испания. Всички пътници от държави с висок риск на разпространение на заразата  трябва да представят на испанска територия отрицателен PCR тест, направен до 72 часа.

А в съседна Турция от днес е забранено пушенето и на открити места, като улици, паркове, площади, градинки и спортни площадки. Ограничението важи за всички  81 области на страната. Властите уточняват, че мярката е наложителна тъй като пушачите свалят маските от лицата си, когато пушат, което е противопоказно за правилното ползване на маските като средство срещу разпространението на вируса.

КОВИД-19 изпрати на лечение в болница президента на Украйна  Володимир Зеленски. Според украинските медии Зеленски се лекува в столична клиника, в която има специално оборудван кабинет, за да продължи да работи. Заразени  са и ръководителят на канцеларията на президента, трима министри и председателят на парламента на Украйна.

 Европейската комисия иска да създаде Европейски здравен съюз, който да защитава гражданите от рискове за здравето и кризи, като тази пандемия Ковид-19, съобщиха от Брюксел.

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани