Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Малка нощна музика за мафиот и оркестър

[post-views]
Малка нощна музика  за мафиот и оркестър

2_Mihail_Bilalov_Bum-Bum 2Михаил Билалов, актьорът, когото зрителите идентифицират с култовата му роля на мафиота Джаро от сериала „Под прикритие”, се завръща отново като мафиот, този път – в театъра. След като изигра много комедийни роли на сцената в предимно френски пиеси и в предимно негов превод, както и след като получи театралната награда „Златен Кукерикон”, той отново играе личност от ъндърграунда на прехода.
Това е ексцентричният подземен бос в първия му моноспектакъл… и отново в комедия: „Бум-бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър”. Оркестърът е „Ангел Заберски бенд”, а премиерата е на 4 декември в НДК.
Въоръжен с черно чувство за хумор и лафове куршуми, със самоубийствена ирония героят анализира бурния си живот извън закона и прави аутопсия на объркания съвременен свят. Режисьор на представлението е Лиза Шопова, а автор на текста е Ваня Николова, чиито имена твърдо гарантират интелигентен хумор.   
На 50-годишния си юбилей ексцентричният мафиот не си поръчва стриптийзьорки с лачени ботуши, а наема… джазбенд. Спомня си 90-те и се блъска челно в днешните проблеми на улицата – от престъпността и неволите на богатството до секса и обърканите роли на мъжете и жените. „Сега момчетата си лягат с нощен крем за лице, а навремето си лягахме с пистолет под възглавницата. Накъде отива този свят, мамка му?”, поклаща глава той. 
„За негово съжаление, не само че нищо не си е отишло, ами и всичко е с краката нагоре – спектакълът наистина е смях през сълзи”, разказва актьорът за героя си.

Най-ново

Единична публикация

Избрани