Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ришар Гаске е последният 1/4-финалист в София

[post-views]
Ришар Гаске е последният 1/4-финалист в София

gaskeПродължаваме с новините от турнира по тенис в София, където днес ще се изиграят четвъртфиналните срещи. Трима поставени и представители на пет държави ще участват в днешните двубои на сингъл, които ще определят полуфиналистите :

Ришар Гаске стана последния четвъртфиналист на Sofia Open 2020. Опитният французин се нуждаеше от малко повече от час, за да победи с 6:4, 6:2 участващия с „уайлд кард“ чех Йонах Форейтек.  През целия двубой Гаске сервира на висота и не допусна да бъде пробит. В същото време той успя на три пъти да се справи с подаването на тийнейджъра и си подпечата оставането в турнира.

В спор за място на полуфиналите Гаске ще срещне Салваторе Карузо, който поднесе една от изненадите на турнира, елиминирайки в два сета втория поставен Феликс Оже-Алиасим.

За Форейтек пък остава незабравимия спомен от първо участие в основна схема и първа победа (6:3, 6:1 над Марин Чилич), която регистрира по-рано през седмицата.

Тази вечер Гаске, който има 15 титли в кариерата си ще играе за трети път на четвъртфинал през сезона и при победа ще се класира за първия си полуфинал за годината.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани