Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След президентските избори в САЩ: Тръмп с нови твърдения за измами, Байдън с още назначения

[post-views]
Байдън и Тръмп с равна подкрепа в началото на изборната година в САЩ, сочи социологическо проучване

usaПолитическата сага в САЩ след изборите за президент се задълбочава. Действащият държавен глава Доналд Тръмп излезе с нови твърдения за измами по време на вота на 3 ноември. На фона на упорството на Тръмп да признае загубата си, обявеният от медиите за победител Джо Байдън продължава да назначава членове на екипа си.

При първата си официална публична изява от изборите насам, Доналд Тръмп набързо посети националното гробище Арлингтън във Вашингтон, за да почете паметта на загиналите американски войници в Първата световна война. Очакванията, че президентът ще даде пресконференция не се оправдаха. За сметка на това, в типично негов стил, с няколко поста в „Туитър“ той посочи, че битката не е приключила. Тръмп отправи и нови обвинения за изборни измами. „Ние ще спечелим“, гласи един от постовете.

От своя страна  Джон  Байдън, след като почете паметта на падналите в бой на церемония на военно гробище в Пенсилвания, обяви поредния член на екипа си  – началникът на Белия дом. Поста ще получи бившият съветник на Байдън като вицепрезидент – Рон Клей. Като един от ветераните в Демократическата партия, Клей е известен и като един от най-големите критици на президента Доналд Тръмп.

Междувременно в щата Джорджия започна повторното преброяване на всички гласове. Но дори и резултатът да се обърне в полза на Тръмп, това няма да има голямо значение за крайния резултат на вота. Резултатите в Джорджия макар и да не са важни за президентските избори, имат решаващо значение за бъдещия Конгрес на САЩ. От тях ще зависи коя от двете партии – Републиканската или Демократическата, ще има контрол в Сената, който задава дневния политически ред на страната.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани