Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Турция – Хърватия 3-3

[post-views]
Гол на Лаутаро Мартинес в последните секунди  донесе суперкупата на Италия на Интер

footbolСветовният вицешампион Хърватия завърши 3:3 в контрола срещу Турция

Световният вицешампион Хърватия завърши 3:3 като гост на Турция в контролна среща, в която три гола паднаха само в рамките на пет минути след началото на второто полувреме в Истанбул. Йосип Брекало асистира на Марио Пашалич за второто изравняване в мача в 53-ата минута, а три минути по-късно сам изведе своите напред. Но турците бързо стигнаха до ново равенство в 58-ата минута чрез водещия си реализатор в момента Дженгиз Юндер. Джен Тосун откри от дузпа за домакините в 23-ата минута, а Анте Будимир изравни след 9 минути. Дениз Тюрюч даде преднина на турците пет минути преди края на първото полувреме след асистенция на Тосун.

В същото време стана ясно, че 31-годишният защитник на Хърватия Домагой Вида е играл с коронавирус в контролата срещу Турция, завършила 3:3. Той е научил за положителната си проба след изиграването на срещата. Вида остана на терена през първата част, след което беше заменен. След потвърждението на положителната проба, той е бил поставен в изолация в Истанбул.

„В понеделник всички играчи дадоха отрицателни резултати. В сряда сутрин те дадоха нови проби. Федерацията получи резултатите след полунощ местно време и стана ясно, че Домагой Вида е позитивен. Нашата медицинска служба получи първата информация на полувремето в мача с Турция“, се казва в изявление на хърватската федерация.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани