Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изборните власти в САЩ: Това бяха най- сигурните избори в историята на страната

[post-views]
Рекорд след рекорд на изборите в САЩ

usa_izboriНово опровержение за твърденията на американския президент Доналд Тръмп за мащабни изборни измами. Високопоставени представителни на федералните и щатските изборни служби бяха категорични, че вотът на 3 ноември е бил най-сигурният в цялата история на страната.

Няма никакви доказателства някоя система да е изтрила, изгубила или променила бюлетини. Изборите на 3 ноември бяха най-сигурните в американската история. Това се казва в общото изявление на Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност, която ръководи работата по защита на федералните избори.

В едно от последните си неоснователни твърдения Тръмп заяви, че са били изтрити над 2,7 милиона гласове в негова полза.

Независимо, че засега отказва да признае победата на опонента си, то обявеният за победил от надпреварата Джо Байдън продължава да увеличава изборната си преднина пред Тръмп, след като спечели и в Аризона.

Междувременно Китай, който наред с Русия се въздържаше да коментира изборите в САЩ, изненадващо поздрави бъдещият американски президент и екипа му.

„Китай уважава избора на американския народ“, се казва в официалното съобщение, качено на сайта на китайското външно министерство. Припомнян, че от офиса на руския президент Владимир Путин, заявиха, че ще изчакат крайните резултати.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани