Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Посолството на САЩ дари 7 хил. PCR теста на България

[post-views]
Посолството на САЩ дари 7 хил. PCR теста на България

us_ambassy_psr_testoveПосолството на САЩ дари 7 хил. PCR теста на България вчера. Те бяха приети от директорът на Националния център за заразни и паразитни болести доц. Тодор Кантарджиев.

Американското посолство обяви дарението си във фейсбук профила си: „Горди сме, че помагаме на България в борбата с COVID-19 в този критичен момент!

Днес Посолството на САЩ дари високотехнологични комплекти за PCR тестване за COVID-19 на Националния център по заразни и паразитни болести в България. Тези комплекти ще позволят на Центъра да увеличи националния капацитет за PCR тестване, да проследи по-добре разпространението на COVID-19 и да помогне за защитата на българските общности. Дарението включва над 7 000 теста за COVID-19 и се оценява на 250 000 лева. Ние се „Възстановяваме Заедно“, като поставяме хората на първо място.

Дарението беше предоставено от Ив Гауър, новия аташе по медицинските въпроси на Посолството на САЩ. Ив е работила в посолства на САЩ по целия свят и се гордее, че си сътрудничи с нашите български партньори в борбата с разпространението на COVID.“

Източник: 24chasa.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани