Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байдън към Тръмп: „Ще умрат още хора, ако не се координираме“

[post-views]
В предизборна реч Байдън обеща да „освободи Иран“

Biden_ USAПандемията от КОВИД-19 в САЩ ще се влоши ако не  подходим координирано. Това предупреди избраният за президент Джо Байдън, който за пореден път призова Доналд Тръмп и администрацията му да спрат да възпрепятстват процеса по предаване на властта в страната.

С над 11 милиона заразени и близо 250 хиляди починали  САЩ продължават да държат челното място в класацията по брой заразени и починали от КОВИД-19. Ситуацията може допълнително да се влоши, заради липсата на плавен преход по предаването на властта, заради отказа на Доналд Тръмп да признае загубата си.

Джо Байдън – избран за президент на САЩ:

„Ще умрат още хора ако не започнем да си сътрудничим. Как точно ще ваксинираме 300 милиона американци? Какъв е планът? Тук говорим за огромна задача. Ако трябва да започнем да планираме чак след 20 януари, това означава да загубим месец и половина. Затова е много важно да започнем да си сътрудничим още от сега.“

По време на видеоконферентна среща с представители на бизнеса в САЩ, организирана съвместно с вицепрезидента Камала Харис, Байдън очерта и антикризисните си планове за икономиката.

Джо Байдън – избран за президент на САЩ:

„Американският бизнес е единодушен. Ние трябва да подпомогнем малките и средни предприемачи, които са гръбнака на нашите общности и в момента са на ръба. Съгласихме се и за необходимостта да финансираме щатските и местните власти, за да запазят работните места в ключови сектори.“

Междувременно Доналд Тръмп коментира в Туитър новината за новата ваксина срещу КОВИД-19, и призова историците да не забравят, че това се е случило при неговото управление. С наближаване на празниците около Деня на благодарността, на фона на задъхващата се здравна система, все повече щатски власти, започнаха да въвеждат ограничения, в опит да забавят коронавирусната инфекция.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани