Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рубльов пропиля мачбол и загуби от Циципас

[post-views]
Стефанос Циципас е първият финалист при мъжете на Откритото първенство на Австралия

cicipasСтефанос Циципас постигна първа победа на финалния турнир на осемте най-добри тенисисти в Лондон. Шампионът от миналата година се наложи с 2:1 сета над Андрей Рубльов с 2-1 сета :

Защитаващият титлата си от миналата година Стефанос Циципас (Гърция) победи руснака Андрей Рубльов с 6:1, 4:6, 7:6 (8:6) и подобри шансовете си да продължи в следващия кръг. Резултатът означава, че вече записалият две победи в група „Лондон 2020“ австриец Доминик Тийм си осигурява място напред, а Рубльов със сигурност отпада. Преди това Тийм се наложи над Рафаел Надал с два тайбрека. Така срещата между Циципас и Надал се оказва решаваща за класиране на полуфиналите. Австриецът, който победи и двамата, ще играе с дебютанта на това ниво Рубльов.

Циципас започна ударно срещата и в първия сет направи два пробива- за 2:1 и за 5:1 и го приключи при първата си точка за спечелване само след 20 минути игра. Вторият сет вървеше в посока всеки да си взима подаванията, но в 10-ия гейм неочакван срив в гръцкия тенисист позволи на 23-годишния Рубльов да пробие на нула и така да изравни частите. По сходен начин се разви и третата, решителна част. Нито един не допусна пробив в подаването си в 12-те гейма и се стигна до тайбрек, където опитът на Циципас си каза думата и той спечели с 8:6.

В четвъртък Циципас ще срещне Рафаел Надал в директна битка за място във финалната четворка. Андрей Рубльов, каквото и да направи срещу Тийм в последния мач от груповата фаза, напуска надпреварата.

Турнирът в британската столица ще продължи до 22 ноември, а наградният фонд е 5.7 млн. долара.

Днес се играе втория кръг от мачове в група „Токио 1970“. В първия двубой на сингъл спорят Александър Зверев и Диего Шварцман. И за двамата поражение означава отпадане от турнира.

Във вечерната сесия от 22 часа ще започне мач №7 между Новак Джокович и Даниил Медведев, които са на крачка от място на полуфиналите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани