Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лоши новини за Тръмп – главният прокурор  на САЩ отхвърли твърденията за измами

[post-views]
Стрелба край Белия дом по време на брифинг на президента Доналд Тръмп

donaldНяма доказателства да е имало измами по време на изборите за президент на САЩ. Това заяви главният прокурор на страната Уилям Бар. Коментарът му е поредният тежък удар за президента Доналд Тръмп, който продължава да твърди, че вотът на трети ноември е бил фалшифициран.

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар се смята за един от най-верните поддръжници на президента Донал Тръмп и дори създаде прецедент, като нареди на федералните власти да разследват сигналите за нарушения по време на изборите. „До днес, не сме видели измама, в такъв размер, която би довела до друг резултат на президентските избори,“ категоричен беше Уилям Бар. Независимо от това, Доналд Тръмп отправи нови обвинения, че победата му е била открадната, а адвокатът му Руби Джулиани определи коментарът на Уилям Бар, като мнение.

Междувременно представител на изборните власти в щата Джорджия обвини Доналд Тръмп, че с твърденията за измами подбужда към психическо и физическо насилие към служителите, за което ще носи отговорност.

Според последните резултати, избраният за президент на САЩ Джон Байдън печели 306 електорални гласа срещу 232 за президента Тръмп, като на национално ниво кандидатът на демократите води с над 6 милиона гласа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани