Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Картините на Кеазим Исинов даряват уют и смисъл

[post-views]
Картините на Кеазим Исинов  даряват уют  и смисъл

2_4Галерия „Контраст” представя изложба на един от най-емблематичните ни художници – Кеазим Исинов. Няма как да сбъркаш почерка на този тясно свързан с националния ни епос художник, представител на декоративно-фолклорната тенденция в живописта. Самият Исинов казва, че художникът трябва да е като Антей, свързан със земята, да черпи сили от нея.
Изложбата е посветена на 80-годишнината на твореца и представя картини от 60-те години до днес. Чистотата на рисунъка и на излъчването са запазената му марка. Неговият художествен свят е събрал в себе си Дон-Кихотовския дух, този на Орфей, омагьосал всички земни твари, в него дишат митовете и легендите на нашите предци, респектът към светците ни. 
Това е свят на магия, вълшебства и любов с изписан като в българска везба целият митичноприказен свят. Негов приоритет остава иконното изкуство, но той посвещава и серия картини на великите европейски художници. В творчеството му човекът е неотменно свързан с природата, а традициите на християнското изкуство са изпълнили със светлина творбите му. Картините на Кеазим Исинов ни даряват уют и смисъл.

2_3 2_1 2_5

Най-ново

Единична публикация

Избрани