Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания започва имунизация от утре

[post-views]
Започнаха доставки на ваксината на „Пфайзер“ в САЩ и Европа

3-vaksiniВеликобритания  готова за масова ваксинация, след като първите партиди от ваксината на компаниите ,,Пфайзер“ и ,,Бионтех“ пристигнаха на Острова. Страната е осигурила 40 милиона дози, които ще обхванат 20 милиона души. Доставка на ваксини срещу КОВИД-19 и в руския регион Сахалин. Това е един от  първите региони, след столицата Москва, в които започва масова имунизация.

Първите пратки от коронавирусната ваксина бяха доставени във Великобритания вчера, в студени контейнери, два дни преди тя да стане публична в имунизационна програма, която цял свят следи отблизо. Ваксинациите ще се извършват от утре в около 50 болнични центъра в Англия, следвани от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.  Първата партида ваксина ,,СпутникV“ пристигна и в руския регион Сахалин вчера. Следващата пратка ще бъде доставена в района след две седмици. Заедно със здравните работници ще бъдат ваксинирани учители и социални работници. ,,Спутник V“ пристигна и в района на Новосибирск. По думите на регионалният министър на здравеопазването от утре ще започнат имунизации на медицински работници. Припомняме, че масова ваксинация срещу коронавирус стартира по-рано миналата седмица  в столицата Москва. От 5 декември са пуснати в действие 70 станции за имунизация, като броят им ще се увеличи до 170 в рамките на един месец.

Междувременно някои австрийски провинции стартираха програма за доброволно тестване преди предстоящите празниците. Десет милиона теста са поръчани за население от над 8 милиона с надеждата, че програма за тестване ще помогне на страната да облекчи строгите ограничения в борбата срещу КОВИД-19.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани