Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Всъщност… „Кой уби Джон Ленън?“

[post-views]
Всъщност… „Кой уби Джон Ленън?“

Животът, любовите и смъртта на най-великата рокзвезда.

1_J_LenonКъсно вечерта на 8 декември 1980 г., когато се разчува новината, че в Ню Йорк хладнокръвно са застреляли най-обичаната рокзвезда на света, планетата спира да се върти за милиони хора.
„Кой уби Джон Ленън?” (издателство „Колибри” в превод на Мирела Стефанова) е спиращо дъха четиво за живота, любовите и смъртта на най-великата рокзвезда. Изданието е луксозно и с много илюстрации. Биографичната книга проследява възходите и паденията в професионалния и в личния живот на рокзвездата, които принуждават Ленън да се премести в Ню Йорк. Където в онази съдбовна зимна нощ е застрелян на улицата пред дома си. 
Но кой или какво всъщност го уби? И кога умря „истинският” Джон Ленън? Четири десетилетия след трагичната му смърт с помощта на лични проучвания, непубликувани досега снимки и ексклузивни интервюта с онези, които са познавали Ленън най-добре, авторката Лесли-Ан Джоунс ни предлага завладяващ, 360-градусов обзор на една от знаковите музикални легенди. Авторката черпи информация от изключително богат архив, натрупан от проведените през годините интервюта с хора, свързани с Ленън, включително първата му съпруга Синтия, първородния му син Джулиън, колегата му от „Бийтълс” сър Пол Маккартни, бившата приятелка на Джон Мей Панг и Анди Пийбълс, последният британски радиоводещ, който го интервюира няколко дни, преди да бъде убит. tumblr_5dcЗа „Бийтълс” и Джон Ленън са написани безброй книги, но никога досега не е имало точно такава. Книгата не е от строгите биографии, а се чете като роман. Любопитно е, че съвременниците на Ленън си спомнят къде са били, когато са чули, че той е убит. Както си спомнят и съвременниците на убийството на Джон Ф. Кенеди…
Лесли-Ан Джоунс повече от 25 г. е журналист и колумнист в повечето водещи вестници във Великобритания. Автор е на световните бестселъри „Герой: Дейвид Боуи” и „Бохемска рапсодия” за Фреди Меркюри и „Куин”. В своето увлекателно изследване за Джон Ленън тя иска да разгадае легендата.
122195346И представя по неповторим начин пълен портрет на мъжа, неговия живот, връзки, ненавременната му смърт и вечното му музикално наследство. И си задава въпроса, какво щеше да стане, ако  Джон Ленън беше останал жив… Впрочем на 9 декември се навършват 80 г. от рождението на Ленън.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани