Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нидерландия, Чехия и Турция затягат мерките срещу КОВИД-19

[post-views]
Още осем починали и над 390 000 с „повишена температура“ в Северна Корея

koronavirusСитуацията с КОВИД-19 в Европа остава непроменена, въпреки въведените ограничителни мерки. Властите в Нидерландия обявиха пълна петседмична карантина, а Чехия затяга мерките в борбата срещу разпространението на коронавируса. Съседна Турция ще посрещне новогодишните празници при пълно затваряне.

От днес Нидерландия е в пълна втора карантина до 19 януари. Затварят се всички училища и магазини, супермаркети, банки и аптеки. Разрешават се събирания с не повече от двама души от друго домакинство.

Заради ръст на новозаразените, от този петък Чехия също затяга мерките срещу разпространението на КОВИД-19 . Затварят ресторантите, хотелите и спортните съоръжения на закрито. Забранява се събиране на повече от шестима души на едно място.

Пълен локдаун в Турция  се въвежда от вечерта на 31 декември до 5,00 сутринта на 4 януари, съобщи президентът Реджеп Ердоган. Страната регистрира рекорден брой смъртни случаи от КОВИД-19 за последното денонощие, като близо 230 души са загубили живота си.

Междувременно британският министър на здравепозването обяви, че е идентифициран нов щам на коронавируса, който „се развива по-бързо“. По думите му новият вариант не се очаква да причини по-сериозни заболявания от останалите. Случаите на новозаразени от мутацията са 1000, засечени са в Южна Англия.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани