Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На 27 декември започва масова ваксинация в ЕС

[post-views]
Фон дер Лайен: Шенгенското пространство не може да се приема за даденост

Fon_der_LМасовата ваксинация в ЕС ще започне между 27 и 29 декември. За това съобщи с туит председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„На 27, 28 и 29 декември ваксинацията ще започне в целия ЕС“, гласи публикацията на фон дер Лайен. Преди това тя призова за координиран старт на ваксинирането в едни същи ден във всички 27 държави от ЕС. Доставките ще започнат на 26 декември, но Комисията заяви, че всяка от 27-те държави на ЕС ще зависи от организирането и координирането на собствените си програми за ваксинация.

Междувременно, съседна Гърция съобщи за план за транспортиране на ваксината в цялата страна. Властите съобщават, че в съхранението ще участват полиция и военни части, а 750 центъра за ваксиниране ще бъдат на разположения.

Междувременно новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън ще се ваксинира срещу КОВИД-19 най-рано другата седмица, а вицепрезидентът на Майк Пенс ще направи това още утре. От Белият дом съобщиха, че Пенс и съпругата му Карън ще се ваксинират, за да „засилят доверието“ на американците във ваксините. Припомням, че масовата ваксинация в САЩ започна в понеделник, след като страната одобри ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани