Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Жертва на хакерска атака и департаментът отговарящ за ядрените оръжия на САЩ

[post-views]
Севернокорейски хакери присвояват военни тайни, съобщиха САЩ и техни съюзници

hakerska-atakaОще една федерална агенция в САЩ потвърди за пробив в сигурността си. След департаментите на финансите и търговията, жертва на хакерска атака стана и Департаментът по енергетика на САЩ. От агенцията, която отговаря за управлението на ядрените оръжия на страната, коментираха, че сигурността на стратегическия арсенал не е засегнат.

Все още никой не може да се ангажира с точна оценка за мащабите на хакерската атака, която експертите определиха като най-голямото кибер нападение до този момент срещу американското правителство. Според американските служби зад атаката, която е започнала преди месеци, стои Русия. Твърдения, които Москва отхвърли. След като беше засечен пробива по-рано през седмицата от агенцията, която отговорят за кибер-сигурността на САЩ, издаде предупреждение, към държавните институции и големите частни компании да са изключително бдителни, защото става въпрос за изключително сложно и прецизно хакерско нападение.

По повод компютърния пробив, избраният за президент на САЩ Джо Байдън заяви, че подобряването на кибер-сигурността ще е сред топ приоритетите му и предупреди, че отговорните за атаката ще бъдат наказани.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани