Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Европа се готви за имунизация, САЩ одобряват втора ваксина срещу КОВИД-19

[post-views]
Първи ден на масова имунизация във Великобритания

koronavirus_vaksina

Докато някои страни се подготвят за масова имунизация, то други застягат мерките срещу разпространението на вируса. В същото време САЩ са на път да одобрят втора ваксина срещу КОВИД-19 – на фармацевтичната компания ,,Модерна“.

Австрия започва имунизация на населението на 27 декември, съобщи в ,,Туитър“ канцлерът Себастиан Курц. „Колкото по-скоро започнем да ваксинираме в Европейския съюз, толкова по-добре. Защото всеки ден борба срещу пандемията означава в Европа хиляди мъртви и безброй хора, които се страхуват за работните си места“, гласи част от публикацията на Курц.

От 8 януари догодина ще започне ваксинация и в Нидерландия. По думите на министъра, здравните власти внимателно са разработили безопасен и отговорен план, като първо ще бъдат имунизирани персоналът в домовете за възрастни хора и здравните работници.

След като САЩ започнаха масова ваксинация срещу КОВИД-19 още миналата седмица, от Американската агенция по храните и лекарствата препоръчат да се даде спешно одобрение за използването на втора ваксината срещу коронавирус, разработена от американската компания „Модерна“.

Междувременно, предпразнично някои страни в Европа затягат мерките в борбата с разпространението на вируса. Португалия въвежда полицейски час от 23 часа в новогодишната нощ. В страната действа извънредно положение, което ще трае до 7 януари. Забранено е движението на обществени места от 23 ч. до 5 ч. през седмица и от 13 ч. до 5 ч. през почивните дни.  Вечерен час ще важи и в литовката столицата Вилнюс.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани