Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Среща на ЕС заради новия щам на КОВИД-19

[post-views]
ЕС одобри 511 млн. евро в подкрепа на българската икономика

euСпешна среща на ЕС, заради новия щам на КОВИД-19. През последните часове десетки страни обявиха, че прекратяват полетите до и от Великобритания заради растящата тревога от силнозаразения вариант на коронавируса, появил се в южните части на Острова.

Германия задейства спешен механизъм на ЕС за реакция на политическо равнище при кризи, заради новия щам на коронавируса, установен във Великобритания. За това съобщи говорителят на германското председателство Себастиан Фишер в Туитър. Заради новия щам България Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Белгия, Полша, Канада, Салвадор и Иран вече въведоха ограничения за пътници и полети от Острова. Реакция не закъсня и извън Европа. Канада, Чили, Аржентина и Колумбия обявиха забрана за полети към и от Великобритания. Саудитска Арабия предприе най-радикалната мярка, като прекрати за една седмица всякакви международни въздушни връзки с външния свят. Междувременно властите в Италия регистрираха случаи на заразен с новия коронавирус. Пациентът се е завърнал преди дни от Великобритания и е в изолация. Според Световната здравна организация новата версия на коронавируса е установена и в Нидерландия, Дания и Австралия.

Нов вариант на КОВИД-19 е открит и в Южна Африка, по-рано този месец. Учените са забелязали редица мутации по време на рутинно наблюдение на вируса. Местни учени коментират, че новият вариант от Южна Африка изглежда не е свързан със силно заразния щам открит във Великобритания.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани