Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Компромис: Конгресът на САЩ прие финансовия пакет за излизане от кризата

[post-views]

sgrada_kongresКонгресът на САЩ одобри дългоочаквания финансов пакет от мерки за излизане от икономическата криза. Голяма част от средствата, в размер на 900 милиарда долара, ще се насочат за подпомагане на малкия и среден бизнес, който беше засегнат най-тежко от  пандемията от КОВИД-19.

Заради политическите си търкания демократи и републиканци в продължение на месеци не успяха да намерят консенсус за помощта.

След като беше одобрен от Камарата на Представителите икономическия пакет, беше приет и от горната камара на Конгреса-Сената. За окончателното му влизане в сила, планът се нуждае и от подписа на президента Доналд Тръмп, като това се очаква да стане до дни.

Освен за малкия и среден бизнес, средствата ще отидат и за облекчаването на безработица, финансирането на училища и не на последно място за всеки американски гражданин да има достъп до ваксина срещу КОВИД-19.

В опит да увеличи доверието на хората към ваксините избраният за президент на САЩ Джо Байдън се ваксинира в ефир.

Пред журналисти Байдън посочи, че хората трябва да имат повече вяра на учените и не пропусна да поздрави правителството за плана за бързо разпространение на ваксините из страната.

До края на седмицата се очаква и действащият вицепрезидент Майк Пенс също да се ваксинира.

С повече от 18 милиона заразени и близо 320 хиляди починал, САЩ остават на челното място в черната класация за най-засегнатите страни от коронавируса.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани