Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Голяма част от японците искат ново отлагане на Олимпийските игри в Токио

[post-views]
Голяма част от японците искат ново отлагане на Олимпийските игри в Токио

olimpiada_Tokio_2020Голяма част от японците искат ново отлагане на Олимпийските игри в Токио това лято. Най–престижния спортен форум за тази година е застрашен след като в града домакин и още три съседни префектури се въведе нов локдаун :

Новият локдаун заради коронавируса, който беше въведен в японските префектури Токио, Канагава, Сайтама и Чиба на 8 януари драстично понижи отношението на японците относно плана за провеждането през лятото на Олимпийските игри. Проучване на агенция Kyodo показва, че 80 процента от жителите на Япония искат Олимпийските и Параолимпийските игри през 2021 година да бъдат отменени или отложени. 35,3 процента искат Игрите да бъдат отменени, а 44,8 процента са за ново отлагане.

В понеделник в Токио са регистрирани 1219 нови случая на новозаразени с коронавирус. Масовата ваксинация в Япония ще започне не по-рано от февруари.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат в периода юли-август 2020, но беше преместена с година заради пандемията. От МОК и организационния комитет на Игрите изразиха увереност от това, че надпреварата ще бъде в определения срок.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани