Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сензация за Купата на краля! Третодивизионният Алкояно изхвърли Реал Мадрид

[post-views]

REAL M - INTERТретодивизионният Алкояно сътвори сензация в 1/16-финалите на турнира за Купата на краля в Испания, след като отстрани шампиона Реал Мадрид 

Третодивизионният Алкояно се класира за осминафиналите на турнира за Купата на краля в Испания, след като отстрани шампиона Реал Мадрид след продължения на собствения си стадион. В редовното време двубоят завърши 1:1, а в продълженията с човек по-малко Алкояно стигна до пълен обрат и продължава напред в турнира.

Голът за мадридчани отбеляза Едер Милитао в самия край на първото полувреме.

Десет минути преди края на редовното време Хосе Солбес изравни за домакините и вкара мача в продължения. В тях нещата не изглеждаха добре за Алкояно, особено след като отборът остана с човек по-малко, но в 115-ата минута Хуанан вкара за крайното 2:1 и мадридчани нямаха време за ответна реакция.

Така Реал Мадрид стана втората елитна жертва за Алкояно, който в предишния кръг отстрани Уеска с 2:1.

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не е печелил никога Купата на краля като играч и треньор по време на престоя си на „Сантяго Бернабеу“. Като футболист той има два загубени финала, а като треньор е стигал най-много до четвъртфинал.

В 88-ата минута играчите на Реал имаха претенции за дузпа за игра с ръка пред вратата на Алкояно, но такава не беше отсъдена.

В добавеното време Винисиус беше фаулиран в близост до наказателното поле. Иско центрира, но не успя да се разпише и мачът влезе в продължения.

В 110-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, което на пръв поглед трябваше да улесни задачата на мадридчани. Стражът на домакините Хосе Хуан обаче продължи с героичните си изяви, като спаси удар на капитана на Реал в този мач Марсело. Така се стигна до 115-ата минута, когато след контраатака Алкояно стигна до победен гол, а негов автор стана Хуанан.

В по-ранния мач от турнира за Купата Реал Сосиедад победи с 2:0 като гост Кордоба. И двете попадения бяха дело на Вилиан Жозе.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани