Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Барселона се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на краля

[post-views]
В щаба на новия наставник на Барселона Роналд Куман влизат Хенрик Ларсон и Алфред Шройдер

SPORT_BARSELONA_SELTA_6_1Отборът на Атлетико Мадрид записа шеста поредна победа в Испания и продължава да е убедителен лидер в класирането. Тимът на Диего Симеоне вече има аванс от 7 точки пред втория Реал Мадрид след много трудна победа с 2:1 над Ейбар като гост.  Продължаваме с още испански футбол, но от турнира за Купата на Краля :

Барселона се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на краля след изключително труден мач. Каталунците пропуснаха две дузпи в редовното време и чак в продълженията стигнаха до победа с 2:0 срещу третодивизионния Корнейя.

Първия гол вкара Усман Дембеле в 92-ата минута, а в последните секунди се разписа и Мартин Брайтуайт.

Дембеле влезе като резерва и се провали от бялата точка в 80-ата минута. Преди почивката Миралем Пянич също не успя да реализира дузпа.  Въпреки победата, играта на Барселона поставя много въпросителни. Каталунците избегнаха срама на Реал Мадрид, който вчера беше изхвърлен от турнира от третодивизионния Алкояно, но показаха много слабости във всички линии. За Куман това беше дебют като треньор на Барса в надпреварата за Купата на краля. Той обаче е печелил трофея начело на Валенсия през 2008 година. Нидерландецът и тимът му преживяха голямо разочарование само преди няколко дни, когато загубиха драматично финала за Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао.

Лионел Меси беше наказан, а Жорди Алба и Френки де Йонг получиха почивка. Куман включи в групата петима футболисти от дублиращата формация, като един от тях – Илаиш Мориба, бе титуляр.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани