Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

L3Harris Technologies Inc. и Милтех ЕООД разширяват местния център за ремонт, поддръжка и усъвършенстване на радиокомуникационно оборудване

[post-views]
L3Harris Technologies Inc. и Милтех ЕООД разширяват местния център за ремонт, поддръжка и усъвършенстване на радиокомуникационно оборудване

radiostancia_Hero-3-1Корпорация L3Harris Technologies Inc. и Милтех ЕООД, като неин представител в България, възнамеряват да задълбочат и разширят присъствието си в страната. Това ще стане чрез директна инвестиция в значително разширяване на местния център за ремонт, поддръжка и усвършенстване на доставеното вече тактическо радиокомуникационно оборудване, както и обучение по върхови комуникационни-информационни технологии на корпорацията. Планира се този център да обслужва България и други страни в региона. В плановете на корпорацията влизат и разширяване на съществуващите възможности за асемблиране на техни продукти в страната, както и програмно модернизиране и разширяване на функционалността и криптографските възможности на радиокомуникационното оборудване, което би позволило интегриране на национален криптоалгоритъм, на по-късен етап.

Като незабавна демонстрация на ангажимент на L3Harris и Милтех ЕООД към Въоръжените сили на Република България, през седмицата от 8 февруари до 12 февруари 2021 г., изпращаме екип от високоподготвени специалисти, който ще извърши безплатна планова профилактика и ремонт на доставено за Българската армия радиокомуникационно оборудване. Помощта е израз на дългогодишното партньорство на L3Harris и Милтех ЕООД с Министерството на отбраната на Република България.
Корпорацията L3Harris е основен доставчик на върхово радиокомуникационно оборудване за Министерството на отбраната на Република България, директно или чрез Милтех ЕООД, от 1998 година.  Тя е и доставчик на оборудване за радиоелектронна борба по договора за доставка на изтребители F-16 за страната. Радиокомуникационното оборудване на L3Harris осигурява надеждни и защитени комуникации до ниво „Строго секретно“ на НАТО и САЩ и отговаря на изискванията за съвместимост с коалиционните партньори.

Корпорацията L3Harris осигурява върхови отбранителни и граждански системи със сухопътно, въздушно, морско, космическо и кибер приложение. Тя е шестата по големина от отбранителната промишленост на САЩ и основен доставчик на водещи технологии  с тактическо приложение за Въоръжените сили на САЩ. Корпорацията е генерален изпълнител и интегратор на изграждащи се в момента нови поколения комуникационно-информационни системи за Сухопътните сили, Специалните сили и Морската пехота на Въоръжените сили на САЩ. Влизайки в списъка на 10-те най-големи отбранителни компании L3Harris е контрактор на правителствата на повече от 100 страни по света.

L3Harris е представена в България от 1998 г. Неин местен представител е Милтех ЕООД. Радиокомуникационно оборудване на корпорацията се използва във всички видове войски на Въоръжените сили на Република България. През годините на своето присъствие в страната корпорацията е доставила над 1500 бр. радиоконфигурации, както чрез директни договори с Министерството на отбраната, така и по договори чрез програмата за чуждестранна военна помощ на правителството на САЩ (FMF).
Корпорацията, заедно с местния си представител, изградиха в страната център за ремонт и поддръжка на доставеното радиокомуникационно оборудване през 2001 година. По-късно L3Harris трансферира технология за асемблиране на свои продукти на Милтех ЕООД и през 2007 година това беше демонстрирано с партида от радиостанции.

Радиокомуникационото оборудване на L3Harris е широко използвано от българските военни контингенти по време на мисии в чужбина. През 2004 година Милтех ЕООД изпрати специалисти в Ирак, които ремонтираха повредено оборудване, подпомогнаха инсталацията му и обучиха военнослужещи от българската мисия там. Това стана безплатно за Министерството на отбраната като разходите бяха покрити от L3Harris и Милтех ЕООД.
На по-късен етап, корпорацията достави интегрирани тактически оперативни центрове, които включваха както радиокомуникационно оборудване, така и система за управление и контрол, осигуряващи съвместимост на подразделения от Българските въоръжени сили с коалиционните партньори в НАТО по време на съвместни действия.

Корпорацията L3Harris и Милтех ЕООД, работят усърдно за разширяване на присъствието си в България и участието си в предстоящите проекти на Министерството на отбраната.   

Най-ново

Единична публикация

Избрани