Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дилемата Афганистан: Първа министерска среща на НАТО за годината

[post-views]
НАТО изработва нови планове за сдържане на Русия

stoltenbergБъдещото развитие на НАТО, споделената финансова тежест, както и мисиите на организацията в Афганистан и Ирак, ще са сред основните теми по време на първата за годината среща на ниво военни министри. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в навечерието на форума.

Повече финансиране за възпиращите и отбранителните способности на НАТО и адаптирането на организацията към новата среда за сигурност, с подобряване на устойчивостта на обществата в отделните страни-членки. За това се обяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, преди виртуалната среща на военните министри.

Йенс Столтенберг – генерален секретар на НАТО:

„Ще предложа да се увеличи финансирането на всички дейностите на НАТО за възпиране и отбрана. Така бихме подпомогнали бойните ни групи по източните граници на Алианса, мисиите по “Air policing, морските патрули и ученията.“

Наред с развитието на Алианса, основно място по време на форума ще заеме темата за Афганистан, в частност бъдещето на тренировъчната мисия „Решителна подкрепа“, която върви към своя край.

Столтенберг обаче беше категоричен, че НАТО ще остане в страната докато е нужно и независимо, че повечето страни-членки искат да се изтеглят от страната, никой не иска с това тя да се превърне отново в рай за международния тероризъм.   

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани