Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЕС налага санкции на Русия заради Алексей Навални

[post-views]
ЕС прибави политическия лидер на „Хамас“ в списък на терористите

eu

ЕС постигна „политическо споразумение“ за налагане на санкции срещу Русия, заради решението на  Московският съд да остави в затвора руския опозиционен лидер Алексей Навални и репресиите срещу неговите привърженици. Министрите поискаха от ръководителя на външната политика Жозеп Борел да финализира списъка с имената на лицата, които ще бъдат засегнати.

Засега конкретни имена не са оповестени, но министрите са дали зелена светлина за подготвяне на списъка. Според дипломати, ЕС ще наложи санкции на четирима високопоставени представители на руските власти – на представител на Следствения комитет на Руската федерация, на главния прокурор и на директорите на Националната гвардия и на Федералната служба за изтърпяване на наказанията.

На пристигане в Брюксел  Жозеп Борел изрази надежда външните министри да бъдат единни и решителни по отношение Русия. Към позицията на Борел се присъедини и външният министър на Германия Хайко Масс.  В дневния ред на министрите са теми, свързани със ситуацията в Иран и Беларус, както и  трансатлантическите връзки, който ще бъдат обсъдени с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани