Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Беларуски сайт публикува филм – разследване за ,,луксозния живот” на Александър Лукашенко

[post-views]

lukashenko_belarusОпозиционен беларуски сайт, базиран в Полша, публикува разследващ филм за президента Александър Лукашенко. Видеото е озаглавено „Лукашенко. Златното дъно“ и разказва за ,,луксозния живот“ на държавния глава.

На връх международния ден на жената, беларуският опозиционен сайт ,,Некста“ публикува скандалното видео, посветено на имуществата и корупционните връзки на Александър Лукашенко. Според авторите президентът притежава 18 резиденции и колекция от автомобили на стойност 4 милиона евро. Филмът загатва и връзките на държавния глава с корумпирани бизнесмени в Беларус и други страни, на които лично той е предлагал „закрила“. За по-малко от ден видеото събра над милион и 300 хиляди гледания. Филмът за Лукашенко стана обществено достояние няколко седмици, след като руският опозиционер Алексей Навални публикува разследване за двореца на руския президент Владимир Путин.

Припомням, че през август 2020 г. Лукашенко спечели президентския вот за шести път, което предизвика вълна от масови протести в цялата страна. Хиляди участници бяха арестувани, а други осъдени на затвор.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани