Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Резервистите на НАТО се включват активно в борбата с COVID-19

[post-views]
Резервистите на НАТО се включват активно в борбата с COVID-19

nato_koronavirusВ Германия много армейски резервисти се включиха в борбата срещу Covid-19 и заедно с редовните служители доставиха около 38 000 хирургически маски и почти 50 000 респираторни маски в страната, съобщават от Международната конфедерация на офицерите от резерва (CIOR). Освен това, съвсем доброволно, резервистите пазаруват за граждани от уязвимите слоеве на обществото.

В Съединените щати близо 28 400 служители от Националната гвардия продължават да се борят с коронавируса в различни места на страната. Те дезинфекцират обществени места, раздават храна и осигуряват транспортна и логистична подкрепа.

Във Великобритания са били  мобилизирани над 2000 резервисти. Други, без да бъдат мобилизирани, са поели определени ангажименти, например доставяне на жизненоважни средства до болници и домове за социални грижи. Много резервисти от Обединеното кралство са обучени да тестват гражданите за вирус на специално създадени места в паркингите, развлекателните центрове и спортните стадиони.

В Норвегия резервисти помагат на полицията при контрола на влизането през границата. За целта те са получили временни ограничени полицейски правомощия.

Източник: otbrana.com/

Най-ново

Единична публикация

Избрани