Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нидерландия спира употребата на ,,Астра Зенека“, нови мерки в Гърция и Италия

[post-views]
Ваксини срещу КОВИД-19 на пазара до средата на декември

koronavirusСлед Ирландия и Нидерландия се присъедини към нарастващия списък на страните, които временно спряха употребата на ,,АстраЗенека“. Междувременно съседна Гърция влиза в строг локдаун, нови мерки въвеждат и властите в Италия.

Министерството на здравеопазването в Нидерландия заяви, че спирането на препарата е ход последван от шест нови случая на съсирване на кръвта и понижените нива на тромбоцитите при хора на възраст под 50 години в Дания и Норвегия. Спирането на имунизацията е предпазна мярка и ще остане в сила в продължение на две седмици, докато Европейската агенция по лекарствата за безопасността на ваксината излезе официално със становище. На фона на това, с началото на Великденските пости, Гърция въвежда нови ограничения. От днес хората ще могат да излизат в близост до дома, забранено е да се събират на празнична трапеза роднини и приятели, пътуванията извън районите по местоживеене са забранени. Засега не е ясно докога ще са в сила новите ограничения, тъй като ситуацията с коронавируса е динамична, а хоспитализациите в област Атика се увенчават.

Строг локдаун най-рано до 6 април и в Италия. Италианците ще трябва да  останат по домовете си, излизането е позволено само по съществени причини. Отново затварят училища, музеи, ресторанти и магазини.  След два месеца на пълен локдаун, Португалия отдъхва. Отварят отново детските заведения, училища, фризьорските салони, книжарници и част от бизнеса.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани