Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кораби участват в бойна подготовка

[post-views]
Кораби участват в бойна подготовка
aheloi

Кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват до 19 март плавания, като част от годишния план за подготовка на корабните съединения. Екипажът от спасителен кораб „Протео”, дислоциран в Пункт за базиране Варна, извършва поредица учебни водолазни спускания. Разиграват се сценарии по извършване на подводни ремонтни дейности – заваряване, подемни работи, подводни дейности с пневматични/хидравлични инструменти. Съвместно с Хидрографска служба на ВМС се извършват дейности по поддръжка на технически съоръжения от системата за разделно движение на корабоплаването в морските пространства на България.

Танкер-бункеровчик „Акин” и противопожарен кораб „Ахелой”, дислоцирани в Пункт за базиране Бургас извършат плавания, по време на които провеждат учения по тактическо маневриране и отбрана на кораба, както и тренировки за усъвършенстване на уменията на екипажите при оказване на помощ на горящ кораб.

Ученията се разиграват в български териториални води, в морските полигони в Бургаски и Варненски залив, използвани обичайно от ВМС, без да бъде смущаван редовния търговски корабен трафик. Целта на ученията е да се затвърдят знанията и подобрят и надградят уменията на екипажите, изтъкнаха от ВМС. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани