Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Георги Вангелов донесе втора олимпийска квота за борбата

[post-views]

borbaГеорги Вангелов донесе втора олимпийска квота за Българската борба. На квалификационния турнир в Будапеща националът победи азера Ислам БазарГанов на полуфиналите в категория до 57-килограма свободен стил, с което си осигури участие на игрите Токио това лято:

На квалификационния турнир в Будапеща националът Георги Вангелов победи Ислам Базарганов от Азербайджан с 9:1 в полуфинална схватка при 57-килограмовите на свободния стил. С този успех Вангелов си осигури участие на игрите Токио 2020.

Квота има и Тайбе Юсеин, спечелена още на световното през 2019-а. Другите ни двама представители в свободния стил, които имаха шанс да спечелят визи, загубиха своите полуфинални схватки и ще имат втори шанс на квалификацията в София от 6 до 9 май.

За златото Вангелов ще спори с арменеца Арсен Харутунян, двукратен европейски шампион.

До момента България заслужи една олимпийска квота от квалификациите по борба свободен стил , а четирима родни борци имат шанс да се борят за бронзовите медали в своите категории. Това са Али Умарпашаев, Ахмед Магамаев,  Владимир Дубов и Ахмед Батаев. 

Днес на тепиха излизат и жените, където България вече има една квота спечелена от Тайбе Юсеин. За визи ще се борят още Миглена Селишка, Юлия Янева, Евелина Николова и Мария Оряшкова.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани