Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Компания“: мюзикъл – между София и Пловдив

[post-views]
„Компания“:  мюзикъл – между София и Пловдив
2_NT_Muzikal_2

Театрално-музикалният спектакъл „Компания“ (Стивън Зондхайм и Джорд Фърт) вече се играе на две сцени – на Народния театър и на Държавната опера – Пловдив. Мюзикълът се представя за пръв път у нас. Самият му автор, композиторът, поет и драматург Стивън Зондхайм, го определя като концептуален мюзикъл. Той има над 700 представления на Бродуей и печели театралната награда „Тони“ в 6 категории. 
Българската постановка е на актьора от националната сцена Михаил Петров. В екипа й са и млади гласове, и звездни имена на първата ни трупа: Параскева Джукелова, Биляна Петринска, Гергана Змийчарова, Вяра Табакова, Христо Чешмеджиев и др. А Виктор Ибришимов (Робърт) е младата звезда в мюзикъла. Участват оркестърът и балетът на Държавна опера – Пловдив с ръководител примабалерината Мариана Крънчева и диригент Константин Добройков.
В Ню Йорк, в наши дни се развива историята на Робърт, който все още не е избрал по-важното за него: забавленията с приятели или бракът и семейството. Петте семейни двойки от тази компания обаче си задават същите въпроси. Отговорите са неочаквани и искрени в един живот като вариете, с безотговорност, фриволност и безцеремонност. Но с очакване за нещо по-добро за героите. За зрителите остават хубавата музика и многото хумор, ирония и самоирония – пак за сметка на героите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани