Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Организаторите на Олимпийските игри в Токио няма да допускат доброволци от чужбина

[post-views]
Шефът на Токио 2020 подаде оставка след сексистките коментари

tokio_2020Организаторите на летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио са решили да се откажат от идеята да канят доброволци от чужбина заради пандемията от коронавирус. Това заяви Изпълнителният директор на Токио 2020 Тоширо Муто

Тоширо Муто обясни, че са нямали друг избор освен да откажат плана. Организаторите бяха планирали да използват около 80 000 доброволци.

В същото време той обеща, че ще разгледат въпроса за приемането на ограничена група чуждестранни доброволци, без които би било невъзможно да се организират определени събития. Преди това агенция „Киодо“ съобщи, че около 500 международни доброволци ще бъдат допуснати до олимпийските игри в Токио. Най–престижния спортен форум стартрира на 23 юли и ще се състои до 8 август.

Организаторите вече обавиха, че са решили да не допускат фенове от чужбина да присъстват на състезанията. Тези чужденци които вече са си закупили билети ще получат обратно своите похарчени парични средства. В момента Япония има забрана за издаване на нови визи за граждани на всички страни и региони по света във връзка с новия британски щам на коронавирус.

Министър-председателят на Япония Йошихиде Суга няма да присъства на церемонията по старта на щафетата с олимпийския огън за Игрите в Токио на 25 март в префектура Фукушима. Суга трябва задължително да присъства в парламента.

Церемонията за старта на щафетата ще се проведе без зрители заради пандемията от коронавирус. Тя ще продължи 121 дни и ще премине през всичките 47 префектури в страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани