Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Оптимизъм: Фондовите борси с нови рекорди след плана на Байдън

[post-views]
България е готова да се справи с нова вълна на К-19, очакват пика през следващата седмица

borsaГлътка оптимизъм за глобалната икономика на фона на кризата около пандемията Ковид-19. Водещите фондови пазари по света отчетоха нови рекордни стойности, след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви плановете си за инфраструктурни инвестиции в размер на над 2 трилиона долара.

„Уолстрийт“ първи реагира на новината. Основните фондови борси S&P 500, Nastaq и Dow Jones отчетоха исторически ръст на акциите си.

След рекордната сесия в американската финансова Мека, ръст беше отчетен и от основните азиатските пазари, като тези в Токио и Сеул. Фондовата борса в Шанхай също отчете ръст.

Зад оптимизма на инвеститорите прозира обявения преди ден план от американския президент Джон Байдън за преструктуриране на най-голямата икономика в света.  Според Белия дом това ще е най-голямата публична инвестиционна програма от създаването на системата от магистрали в страната и космическата надпревара през 60те години.

В числа администрацията на Байдън планира да инвестира преки инвестиции в размер на 2,3 трилиона долара, с които да се даде началото на този процес.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани