Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Четирима миротворци от ООН са убити при джихадистка атака в Мали

[post-views]
Четирима миротворци от ООН са убити при джихадистка атака в Мали
oon_nirotvorci

Четирима миротворци от ООН са загинали при сражения в Северно Мали, на 200 км от границата с Алжир, съобщава АФП. Според мисията на ООН, цитирана от АФП, нападението е станало в лагер на миротворците, при което те са отблъснали атака от тежко „въоръжени терористи“. Контингентът миротворци е бил съставен от войници от Чад.

Същевременно АФП съобщава, че двама вама войници са загинали при джихадистка атака в централната част на Мали в петък.

Офицер от армията на Мали е съобщил за AFP за „терористична атака“ срещу военен пост в Диафарабе, град на 350 километра североизточно от столицата Бамако.

Според източника са убити двама войници, а други шестима са ранени.

Според Юсуф Айа, цитиран от АФП, въоръжени мъже на мотоциклети са се насочили към военния пост, след което се чули изстрели. Източникът е видял двама убити войници и няколко ранени.

Служител в близкия град Мопти потвърди нападението, което е станало в 6 часа по Гринуич.

Мали се бори с джихадистки бунт в продължение на почти десетилетие, след като през 2012 ислямистки бойци от племето туареги предприеха редица действия срещу централната власт.

Франция се намеси, за да потуши бунта, но джихадистите се прегрупираха, премествайки кампанията си в централната част на Мали през 2015 г., а след това в съседните Нигер и Буркина Фасо.

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани