Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бивш министър призова за повече американски военни в България

[post-views]
„Стингрей“ излиза солено на флота: Американската палубна авиация ще поръча 72 безпилотни летящи танкера

Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че САЩ трябва да разположат повече военни край Черно море в България и Румъния, предаде Ройтерс.

Тяхната цел ще е да отразят потенциална агресия от страна на Русия на фона на засилващо се напрежение между Москва и Вашингтон.

Еспър, който сега е преподавател в Института „Маккейн“ за международно лидерство в Аризонския университет, е на мнението, че „трябва да продължим да се опълчваме на Русия и да се опитваме да се противопоставяме на тяхното лошо поведение“.

Вашингтон трябва да се стреми да успокои европейските съюзници и да подсили НАТО с разполагането на още сили в Полша, „в балтийските страни, ако е оправдано, и на места като Румъния и България, ако не на постоянна, на ротационна база, сподели Еспър в интервю за Ройтерс във вторник, цитиран от БНР.

Президентът на САЩ Джо Байдън настоя пред руския си колега Владимир Путин да намали напрежението, предизвикано от руското военно струпване край границата с Украйна и му предложи да се срещнат.

Източник: novini.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани