Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обявени са 148 вакантни длъжности във ВМС за доброволния резерв

[post-views]
Празник на ВМС: Награди за военнослужещи в Бургас

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 148 вакантни длъжности във военни формирования от Военноморските сили (ВМС) за приемане на служба в доброволния резерв чрез провеждане на конкурс. Длъжностите са за военни формирования на територията на областите Варна и Бургас.

Сред изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите за участие в конкурсите, са: да са пълнолетни граждани на Република България и да нямат друго гражданство; да са годни и психологически пригодни за служба в доброволния резерв; да притежават образование, съответстващо на изискванията на длъжността; да не са осъждани и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение”; към датата на сключване на договора за служба в доброволния резерв да им остават не по-малко от две години до навършване на пределна възраст за служба в доброволния резерв и др.

Кандидатите могат да заявят до три длъжности, включително в различни военни формирования. Списък на длъжностите може да видите на сайта на Министерството на отбраната.

Срокът за подаване на документи за кандидатстване за служба в доброволния резерв е до 9 юли 2021 г., чрез структурите на Централно военно окръжие по постоянен адрес.

Конкурсът ще се проведе по документи и събеседване по места и график, определени със заповед на командира на ВМС, в периода от 9 до 13 август 2021 г.

Източник: mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани