Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Борусия Дортмунд спечели Купата на Германия за пети път

[post-views]
ФК Копенхаген – Манчестър Сити   0 : 0; Борусия Дортмунд – Севиля   1 : 1

Борусия Дортмунд е новият носител на Купата на Германия. Тимът спечели отличието за пети път в историята след успех във финала с убедителното 4:1 над РБ Лайпицг

По два гола за успеха вкараха Джейдън Санчо голямата звезда Ерлинг Холанд. Дани Олмо върна едно попадение след почивката, но то не бе достатъчно и така Юлиан Нагелсман, който напуска тима в посока Байерн след края на сезона, не успя да спечели трофей. Двубоят на Олимпийския стадион в Берлин стартира много силно за Борусия. Още в петата минута след блестяща контраатака на „жълто-черните“ Санчо резултата с прекрасен удар.

В 28-ата минута Холанд прати топката в мрежата.

В самия край на първото полувреме се стигна до нов гол. Английският национал Санчо финтира бранител на съперника преди да увеличи аванса на Борусия. Страничният съдия вдигна засада, но след разглеждане с ВАР попадението бе признато.

През втората част РБ Лайпциг се отърси от шока и изравни играта. Но стигна само до едно попадение. В 71-ата минута Дани Олмо реализира за 1:3. Точка на спора сложи Холанд, който вкара след подаване на Санчо в 87-ата минута и подпечата петата Купа на Германия за Дортмунд.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани