Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Крачка към нормален живот – в САЩ ваксинираните свалят маските

[post-views]
50 са новите случаи на ковид у нас

САЩ с първа сериозна крачка към връщане към нормалния си живот. Здравите власти в страната обявиха, че всеки който е ваксиниран срещу Ковид -19 не е нужно да носи задължително маска, както на открито така и на закрито. Американският президент Джо Байдън определи отпадането на мярката, като „велик ден за САЩ“.

Край на маските и на социалната дистанция за хората, които са имунизирани срещу Ковид-19. Новината дойде от директора на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ д-р Рошел Валенски.

д-р Рошел Валенски – директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията:

„Всеки, който е ваксиниран може да участва в дейности, както на открито, така и на закрито, независимо дали са малки или големи, без да носи маска или да спазва социална дистанция.“

Американските здравни власти все пак препоръчват, маските да продължат да се носят в обществения транспорт и болничните заведения, независимо дали си ваксиниран или не. Масовата имунизация в САЩ срещу Ковид-19 е сред приоритети на правителството на президента Джо Бадйън, като според него изборът е ясен – ваксинираш се или носиш маска.

Джо Байдън – президент на САЩ:

„Вие заслужавате да правите това, с което са най-известни американците по света –  да приветстваш другия с усмивка.“

Независимо от критиката към администрацията на Байдън, че води твърде агресивна кампания за ваксиниране, изглежда тя дава резултат. Отчита се както чувствителен спад на новите случаи с Ковид-19, така и стабилна тенденция за намаляване и на смъртните случаи.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани