Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Проведе се сертификационното тактико-специално учение „MC_EX_TRANSPORTER_2021“

[post-views]
Проведе се сертификационното тактико-специално учение „MC_EX_TRANSPORTER_2021“

Военнослужещите от 31-ва група за контрол на придвижването, с командир майор Ангел Стефанов, от състава на 30-ти отряд за контрол на придвижването проведоха сертификационно тактико-специално учение „MC_EX_TRANSPORTER_2021“, през тази седмица.

Целта беше да се извърши национална сертификация, като се провери и оцени готовността на формированието за дежурство в състава на усилените сили за отговор на НАТО (еNRF) през 2022 г.

Сертификацията се проведе на фона на най – мащабните за годината учения на НАТО SteadfastDefender21 и NobleJump21, които се провеждат в периода май – юни 2021 г.

Комисия от Съвместното командване на силите, с председател полковник Георги Христов – началник на сектор „Придвижване и транспортиране” в отдел „Логистика” проведе сертификацията, в присъствието на наблюдатели от отдел „Подготовка и сертификация“ на дирекция „Операции и подготовка” от Щаба на отбраната.

Проведе се сертификационното тактико-специално учение „MC_EX_TRANSPORTER_2021“

Учението се проведе в пункта за постоянна дислокация и в транспортни възли (летище Горна Оряховица, ГКПП Дунав мост 1 – гр. Русе и ж.п. гара Горна Оряховица) в зоната за отговорност на групата.

Сформирани бяха 4 тима с командири капитан Петър Събчев, капитан Веселин Славов, старши лейтенант Найден Стойков и лейтенант Радина Савова, които успешно  изпълниха задачите в зоната за отговорност на групата.

Източник: Bulgarian Joint Forces Command

Най-ново

Единична публикация

Избрани