Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Танкистите от Сливен продължиха подготовката си по време на учението ”Balkan Sentinel 21”

[post-views]
Танкистите от Сливен продължиха подготовката си по време на учението ”Balkan Sentinel 21”

Танковата рота от 61-ви танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти, участваща в учението ”Balkan Sentinel 21”, продължи подготовката си и днес.

Под ръководството на заместник-командира на батальона, майор Веселин Василев, беше тренирано заемане на очаквателен район, изнасяне и заемане на огневи рубеж и подготовка за провеждане на стрелба с право мерене със смяна на огневите позиции, т.нар. „танкова рулетка“. 

„Основната цел, която си поставяме, е да повишим оперативната си съвместимост с другите участници в учението, както и да обменим опит с тях по прилагането на различни тактики, техники и процедури, от които да вземем най-доброто и да го прилагаме в нашата дейност“, заяви майор Василев.

Ротата участва в учението с 10 танка Т-72, като непосредствено преди учението ротата е провела ротно–тактическо учение по сценария на учението Balkan Sentinel 21. Учението ще повиши уменията на командира на ротата и командирите на взводове по планиране и управление нa настъпателни бойни действия, сглобеността на екипажите, полевата натренираност и психическата устойчивост на участващите в занятието танкисти.

 „Взаимодействието ни с щаба на 61-ва механизирана бригада и с 3-ти механизиран батальон е на отлично ниво. Действията ни са съгласувани до минута, за да бъдат постигнати поставените цели и да не бъдат допуснати инциденти, въпреки голямото количество хора и техника на полигона“, допълни заместник-командирът на батальона. 

Източник: armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани