Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Георги Панайотов: Загубихме истински ас, но и много добър човек

[post-views]
Георги Панайотов: Загубихме истински ас, но и много добър човек

Министърът на отбраната и началникът на отбраната се срещнаха с личния състав на Авиобаза Граф Игнатиево

Георги Панайотов: Загубихме истински ас, но и много добър човек
Георги Панайотов: Загубихме истински ас, но и много добър човек

Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов поднесоха съболезнования за загубата на майор Валентин Терзиев на личния и командния състав на Авиобаза Граф Игнатиево, съобщиха от МО. „Загубихме истински ас и пилот, но и много добър човек. Вярвам, че на хора като него, на хора като вас се крепят устоите на България. Благодарение на вас и на него небето над България е чисто”, заяви министър Панайотов по време на срещата с пилотите.

Той изрази увереността си, че въпреки всички непремерени изказвания от различни страни след трагедията, пилотите ще намерят сили да продължат да служат на България. Министър Панайотов опроверга спекулациите, че самолетите МиГ-29 ще бъдат приземени в следствие на инцидента и пилотите няма да могат да се подготвят и да изпълняват своите задължения. „Самолетите са в своя жизнен цикъл, има договор за поддръжка и тяхната експлоатация ще продължи”, категоричен бе министър Панайотов. По думите му ще се търси вариант за подписване на договор за удължаване на ресурса на бойните самолети и след изтичане на сега действащото споразумение за поддръжка.

По време на срещата пилотите поставиха редица въпроси във връзка с удължаване на ресурса на самолетите и възможностите за увеличение на броя на часовете за подготовка на всеки един от летците. Адмирал Емил Ефтимов запозна присъстващите с издирвателната операция на черната кутия на падналия в морето МиГ-29. По думите му в момента (15 юни – б. р.) операцията е спряна заради лошите метеорологични условия, но Военноморските сили ще я подновят веднага след като времето позволи това.

Най-ново

Единична публикация

Избрани