Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще присъства на тържественото освещаване на реновирания операционен център на ВМА

[post-views]
Министърът на отбраната Георги Панайотов ще присъства на тържественото освещаване на реновирания операционен център на ВМА

Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще присъстват на тържественото освещаване на реновирания Операционен център на Военномедицинска академия (ВМА) на 21 юни 2021 г. (понеделник), в 14.00 часа.

Операционният център включва 20 модулни операционни зали на световно ниво. Те са оборудвани с най-съвременната медицинска техника в съответствие със стандартите за окомплектоване на хирургическите зали за извършване на високоспециализирани оперативни дейности. Общата стойност на проекта възлиза на 10 197 192 лв. с ДДС или по 377 673 лв. с ДДС на помещение.

Залите са облицовани с панели от неръждаема стомана, които на практика нямат срок на годност. Изградени по този начин, те са изключително лесни не само за поддръжка, но и за ревизия – панелът се сваля за няколко минути и се поставя за същото време. Това означава, че операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова апаратура в рамките само на няколко часа. Подменени изцяло са климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

Подобрените условия ще допринесат за осъществяването на високоспециализирани и в пълен обем хирургични дейности и за предоставянето на медицински услуги по опазване здравето на населението и личния състав на Министерството на отбраната и Българската армия.

Източник:mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани