Информационен център на Министерство на oтбраната

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще присъства на тържественото освещаване на реновирания операционен център на ВМА

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще присъства на тържественото освещаване на реновирания операционен център на ВМА

Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще присъстват на тържественото освещаване на реновирания Операционен център на Военномедицинска академия (ВМА) на 21 юни 2021 г. (понеделник), в 14.00 часа.

Операционният център включва 20 модулни операционни зали на световно ниво. Те са оборудвани с най-съвременната медицинска техника в съответствие със стандартите за окомплектоване на хирургическите зали за извършване на високоспециализирани оперативни дейности. Общата стойност на проекта възлиза на 10 197 192 лв. с ДДС или по 377 673 лв. с ДДС на помещение.

Залите са облицовани с панели от неръждаема стомана, които на практика нямат срок на годност. Изградени по този начин, те са изключително лесни не само за поддръжка, но и за ревизия – панелът се сваля за няколко минути и се поставя за същото време. Това означава, че операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова апаратура в рамките само на няколко часа. Подменени изцяло са климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

Подобрените условия ще допринесат за осъществяването на високоспециализирани и в пълен обем хирургични дейности и за предоставянето на медицински услуги по опазване здравето на населението и личния състав на Министерството на отбраната и Българската армия.

Източник:mod.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top